August 7, 2018 - Comments Off on Pasta met Serrano ham in paprika saus

Pasta met Serrano ham in paprika saus

Dit recept ben ik ergens in een kookmagazine tegengekomen. Helaas kan ik niet meer achterhalen waar ik het precies vandaan heb. Ik heb het dan ook een beetje op de gok bereid. Gelukkig heeft dit goed uitgepakt en is het een super gerechtje geworden dat ik graag even met je deel.

Dit pastagerecht kan je redelijk BACK ON TRACK proof maken. Het zou zelfs in de challenge passen wanneer je het paneermeel weglaat. Kies de variant die het beste bij jou past. En enjoy!

Wat heb je nodig?

Voor c.a. 4 personen.

  • 2 courgettes
  • 50 gram spaghetti (kan je weglaten. Voeg dan extra courgette toe)
  • 200 gram Serrano ham
  • 10 kalamati olijven
  • bosje verse oregano
  • 1 pot gegrilde paprika's
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 100 gram geroosterde amandelen.
Hoe maak je het?
  1. Kook de spaghetti. Draai ondertussen spaghetti slierten van de courgettes. Kook deze de laatste minuut even met de pasta mee.
  2. Laat de paprika's uitlekken en voeg de knoflook en paneermeel toe. Blender alles tot een gladde saus.
  3. Giet de pasta af maar laat het niet uitlekken. De restjes vocht zijn handig voor de binding van de saus. Voeg de saus toe aan de pasta en roer door. Zo verwarmt de saus en gaat deze zo lekker aan de pasta plakken.
  4. Doe een portie pasta met saus in een bakje en leg er wat serrano ham, olijven en blaadjes verse oregano over. KLAAR!

Hoe simpel was dat? De saus is onwijs lekker en kan je voor heel veel gerechten gebruiken. Wellicht zelfs als dipsausje.

Ga jij dit ook maken? Laat het ons weten, dat vinden we leuk!

Published by: SanenChris in Uncategorized