May 17, 2018 - Comments Off on Tonijn- groente maaltijd salade

Tonijn- groente maaltijd salade

Een heerlijk zomers gerechtje met zoveel smaken dat je tot en met het einde van de maaltijd verrast blijft. Elke hap proef je wel weer iets nieuws. Deze salade past ook nog eens goed in het BACK ON TRACK programma.

Hoe kwam ik op het idee?

Ik weet niet meer precies hoe ik op dit idee gekomen ben. Wel weet ik dat ik op internet ging zoeken naar inspiriratie voor het avondeten. Een tonijn salade leek me wel lekker. Ik kon alleen niet echt een goede salade vinden. 1 recept sprong er wel uit en dat was een tonijn salade met gebakken spekjes. Helaas met veel te weinig groente dus heb ik er zelf maar wat van gemaakt.

Genoeg groente eten is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Dat gaat helaas niet altijd even soepel. De truc is om het lekker te maken. Naast voldoende groente binnen krijgen zijn er nog een heleboel andere dingen die je kan doen om een goede gezondheid te behouden. Klik hier voor meer tips

Wat heb je nodig?

Voor c.a. 3 personen

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 pakje bacon reepjes (geen vleeswaren, maar van die kleine stukjes)
  • 8 zongedroogde tomaatjes, in stukken gesneden
  • 3 gegrilde rode paprika's (zelf gemaakt, uit de oven of uitbesteed en dus uit een potje) in stukken gesneden
  • 10 zwarte olijven, in plakjes
  • 15 blaadjes basilicum, in grove stukken
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels wijn azijn
  • 3 eetlepels olijf olie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 handen baby spinazie
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 300 gram kruimige aardappelen
Hoe maak je het?
  • Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Doe er op het laatst de honing bij en bak nog een minuutje mee om het een beetje te karameliseren. Net voor het de pan uit gaat doe je er dan nog even de cayenne peper bij. Doe de spekjes in een grote schaal.
  • Was de aardappelen en snijd ze (met schil) in grove stukken. Kook ze vervolgens in ruim water gaar.
  • Voeg ondertussen de tonijn, olijven, paprika's, tomaten, knoflookpoeder, rode ui en basilicum bij de spekjes en hussel goed door.
  • Maak nu de dressing. Doe de azijn en de olijfolie bij elkaar. Hussel dit door de salade. Mocht je wat meer dressing nodig hebben dan is de verhouding 1:1
  • Wanneer de aardappels klaar zijn, giet ze af en laat ze iets afkoelen. (ongeveer 2 minuten) Voeg ze daarna toe aan de salade en schep voorzichtig om.
  • Wanneer de aardappelen (lauw)warm zijn kan je de salade serveren. Voeg op het laatst de babyspinazie toe om er voor te zorgen dat deze knapperig blijft. Garneer met wat parmezaanse kaas.

Klinkt prima, toch? Wij houden van pittig dus we hebben er nog wat chiliflakes overheen gedaan. Geniet ervan!

Wil je nu echt eens weten hoe het nu werkt met gezond eten maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag. Ons BACK ON TRACK programma is voor iedereen die wil werken aan een goede basis voor een gezonde levensstijl. We helpen je graag.

 

Published by: SanenChris in Uncategorized