April 2, 2018 - Comments Off on Quiche met zalm en asperges. Snel en makkelijk

Quiche met zalm en asperges. Snel en makkelijk

De laatste tijd ben ik fan van de quiche. Super makkelijk, weinig werk en wat een heerlijk comfortfood. Het makkelijke aan een quiche is dat je er eigenlijk alles in kunt gooien wat je nog in de koelkast hebt liggen. Deze quiche heb ik gemaakt met zalm en asperge en doperwtjes. Om het wat minder zwaar te maken heb ik de room vervangen.

Een quiche kan je prima eten. Hoe gezond je hem maakt is aan jou. Ik hoor je al denken: ja maar dat deeg is toch zo een onwijze dikmaker?

Ik vind dat dit wel meevalt. Het is nu eenmaal zo dat je niet een halve quiche naar binnen moet werken, maar als je 1 stuk quiche neemt is er niet zo heel veel aan de hand. Zorg er wel voor dat je voldoende groente en proteine binnen krijgt. De proteine zal niet zo moeilijk zijn, maar de groentes zijn wel altijd even iets om in de gaten te houden. Een frisse salade bij de quiche serveren is daarom altijd een goed idee. Zo voorkom je dat je teveel eet van de quiche. Wil je nu even helemaal niet een deeg gebruiken kijk dan eens bij de visquiche proberen of anders deze spicy chorizo quiche. Je kan deze "deegjes" ook gebruiken voor het recept van de asperge en zalm quiche hieronder.

Wat heb je nodig voor de quiche?
 • taartdeeg/bladerdeeg. Ik koop zelf altijd een kant en klaar taartdeeg.
 • 7 eieren
 • 40 ml melk
 • 300 gram zalmfilet in blokjes gesneden.
 • 1 bakje groene asperges
 • 200 gram doperwten
 • 1 eetlepel gedroogde dille
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 sjalotje, fijngesneden
 • 1/2 theelepel kerrie
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Geraspte kaas, voor als je zin hebt in lekker vet.
Hoe maak je het?
 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Kook de asperges in 3-5 minuten beetgaar
 • Intussen mix je de eieren, melk, dille, mosterd, kerrie, knoflookpoeder en sjalot.
 • Doe het deed in de springvorm, prik er een paar gaatjes in en doe daar de asperges, zalmblokjes en doperwten in. Hussel het goed door elkaar
 • Giet er het eimengsel overheen en schep nog eens om. Pas wel op dat je niet de taartbodem scheurt.
 • Doe er wat geraspte kaas over en stop de quiche in de oven voor c.a. 35 minuten op 200 graden.

Nu heb je 35 minuten om nog even wat rotzooi op te ruimen, of gewoon helemaal niks te doen. Ik gebruik de tijd altijd om de keuken op te ruimen en even de stofzuiger door het huis te halen. Zo zorg ik dat ik tenminste iets gedaan heb in het huishouden. Ik ben er namelijk zo slecht in.

Wanneer de quiche klaar is, laat hem dan even buiten de oven staan. Snijd hem na een minuutje of 5 pas aan. Zo heeft de quiche nog even de tijd om zich te settelen. Ik weet niet wat er precies gebeurt, maar wanneer ik de taart te vroeg open snijd drupt het altijd zo.

Deze quiche is bij ons thuis goed voor tenminste 2 maaltijden. Dus in totaal kan je er 2 kinderen en 4 volwassenen een maaltijd van geven. Wel serveren we er wat extra groente bij. Anders heb je zo weinig groente binnen gekregen.

 

Published by: SanenChris in Uncategorized