March 28, 2018 - Comments Off on Pasen: tips, recepten en knutselideetjes.

Pasen: tips, recepten en knutselideetjes.

Het is bijna zover. Waarschijnlijk ben je al op zoek naar wat leuke recepten voor de pasen. Wij van, IN YOUR STRENGTH, vieren natuurlijk ook Pasen. We willen echter wel er voor waken dat het bij ons thuis een groot "vreetfestijn" wordt. In de avond nog misselijk zijn omdat je bij het paasontbijt belachelijk veel gegeten hebt is nou niet echt gezellig. Hoe zorgen we ervoor dat het toch leuk en lekker is?

Pasen heeft voor ons geen religieuze betekenis. Wij vieren dat het weer lente wordt, maar vooral vinden we het samenzijn belangrijk. Het is traditie om een gezellig paasontbijt of brunch te hebben. Tegenwoordig zelfs ook een paasdiner.

Dit jaar houden wij het bij een paasontbijt/brunch. Wij proberen altijd een beetje te plannen en vooral niet teveel in huis te halen. Realistisch inkopen doen. Niet iedereen eet en een croissant en een hard broodje en crackers en quiche en en en en... Zonde als je vanalles weg moet gooien of nog 3 dagen na Pasen croissantjes aan het eten bent, omdat het op moet, van jezelf.

Daarnaast willen we graag de juiste voeding binnen krijgen. Zoals je misschien wel weet leven wij volgens de regels van BACK ON TRACK  Dus we voorkomen een overdaad aan brood. Een frittata met groente en ei geeft je wat je nodig hebt en vult je maag. Daarna kan je broodjes serveren. Natuurlijk met wat lekkers. Onze favoriet is een hard broodje met rosbief en truffelmayonaise.

Onze dochter eet over het algemeen gewoon met ons mee. Zij vindt heel veel lekker. Wanneer je wat meer kieskeurige eters hebt, of je wilt alles er helemaal op zijn paasbest laten uitzien heb ik voor jou pinterest afgezocht naar leuke paasideetjes. Ook heb ik voor de volwassenen recepten opgezocht. Deze kan je verderop in dit blog vinden.

Presentatie ideetjes

Dit ei-konijn en kuiken spiegelei zijn toch super grappig? Dat staat vast heel erg leuk op tafel. Voor het konijn heb je 2 gekookte eieren in partjes nodig. Een worteltje, wat bieslook en sesamzaad.

Het kuikentje kan je maken met een spiegelei. Het gezichtje is van stukjes wortel, sesamzaad en bieslook.

 

 

 

En wat vind je van deze haasjes? Gmaakt van watermeloen, komkommer en een cherry tomaatje? Dat staat toch super gaaf? Zet ze rechtop in een schuimblok of leg bij iedereen een haasje op het bord.

 

Ook leuk om te maken zijn deze ladybugs. De basis is een aardbei en een blauwe bes. De stipjes zet je met wat gesmolten chocolade.

Een ander idee is om verschillende smaken yoghurt in een siliconen ijsvorm te doen. Je voegt hier simpel wat fruit aan toe. Steekt er een lollystokje in, zet ze in de vriezer en je hebt yoghurt lollies!

Deze ideeen zijn vooral voor de kids natuurlijk super interessant. Hoewel ik denk dat elke volwassene stiekem ook wel blij wordt van een vrolijk gedekte tafel. Lees even door om de recepten voor volwassenen vinden.

Om te zorgen dat het gezellig blijft tijdens de Pasen is kinder entertainment ook echt een must. Je wilt echter niet je kinderen een dag lang achter de tablet zetten dus zijn kleurplaten fijn. De kids zitten aan tafel maar doen wel hun eigen dingetje. Zelf vind ik het tof als de kids iets mogen doen wat normaal eigenlijk niet mag. Kleuren op het tafelkleed! Ik heb hier een website gevonden waar je allerlei kleurplaat tafelkleden kunt bestellen.

Een ander leuk knutsel idee heb ik van hip & hot blogazine. Leuk om te doen als het eten klaar is en je de rest van de dag nog wilt vullen met wat anders dan tv.

Nog meer paasreceptjes

Nu kan ik me voorstellen dat je een watermeloenhaasje best grappig vindt, maar dat je toch ook graag wat andere gerechten wilt serveren. Daarom hier nog een aantal ideeen om op de paastafel te zetten.

Een lekkere couscoussalade met vrolijke kleuren. Lekker fris en vol met heerlijke asperges en tomaat.

 

 

 

 

 

 

Guacemole gevulde eitjes.

Eens een keer iets anders dan de standaard gevulde eitjes. Lentegroen! Misschien leuk om ze te combineren met de traditionele geel gevulde eitjes? (ook leuk voor de ADO fans)

 

 

 

 

 

Wat ook altijd prachtig staat op een tafel is een grote schaal met antipasta. Deze kwam ik tegen en ik was op slag verkocht. Je kan natuurlijk zelf bepalen wat je op de sch

aal legt. Kies uit wat je lekker vindt, maar probeer ook eens iets nieuws. Laat je verrassen. Gelegenheden zoals deze zijn daar uitermate geschikt voor.

 

 

 

 

Als laatste wil ik je niet de frittata ontzeggen. Je kan een frittata maken met alle groentes die je lekker vindt. Trek je koelkast open en gooi alle restjes groente bijeen. Voeg ei en een beetje aardappel toe. Breng het op smaak met je favoriete kruiden/specerijen en bakken maar! Heb je niet zoveel inspiratie of ben je nu te druk om hierover na te denken dan kan je dit recept proberen.

Zoals je ziet bestaat ons paasontbijt uit veel groente en proteine. Natuurlijk eten we ook een croissantje of een ander broodje, maar door enigszins bewuste keuzes te maken geef je je lichaam wat het nodig heeft en heb je ook nog eens gezellige paasbrunch/ontbijt of lunch.

 

Wij wensen je een fijne Pasen toe en heb je nu een hele mooie paastafel dan zien we dat graag. Stuur ons jouw foto op. Dat vinden we leuk!

 

 

Published by: SanenChris in Uncategorized