February 21, 2018 - Comments Off on Gevulde portobella, op z’n Mexicaans!

Gevulde portobella, op z’n Mexicaans!

Deze gevulde portobella is gemakkelijk te maken, gezond, en het ziet er ook gewoon uit alsof je goed kan koken! Een enorm voordeel, wat mij betreft. 🙂
Het andere voordeel is, dat de oven aardig wat werk overneemt waardoor je alvast wat anders kan gaan doen. Lees hieronder snel verder voor het recept.

Deze Mexicaans gevulde portobella kan je zowel vegetarisch als met vlees maken. Wanneer je voor de optie zonder vlees kiest, dan kan je het gehakt vervangen voor wat bonen. Kidney bonen of black beans bijvoorbeeld. Om genoeg groente binnen te krijgen eet ik er vaak nog wat babyspinazie bij.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 4 portobella's 
  • 300 gram gehakt
  • 1 klein blik Kidneybonen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 Chilipepers, gewoon met zaadjes en al anders proef je er niets van.
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt.
  • geraspte oude kaas
  • beetje sour cream
  • koriander
  • 1 hand baby spinazie per persoon.
  • 120 ml passata
  • Hot salsa saus
Hoe maak je de gevulde portobella?

De gevulde portobella is niet lastig te maken. Terwijl het gehakt aan het bakken is kan je makkelijk de andere ingrediënten snijden.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en leg de schoongemaakte portobella's in de ovenschaal. Tip: haal de steeltjes uit de portobella en snijd deze in kleine stukjes zodat je dit bij het gehaktmengsel kan doen. Weggooien is zo zonde
  2. Bak het gehakt rul. Voeg halverwege de gember, knoflook en chilipeper toe.
  3. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de bonen, rode ui en passata toe. Bak even mee tot alles goed warm is.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over de portobella's. Strooi er wat geraspte kaas over en stop het geheel in de oven voor c.a. 12-15 minuten.
  5. Serveer 1 gevulde portobella per persoon met een hand spinazie een beetje sour cream, koriander en salsa saus.

Enjoy!

Laat je ons weten wat je van deze gevulde portobella vindt?

Nog meer snelle recepten?

Wat dacht je van deze Aziatische roerbak schotel?

 

 

Published by: SanenChris in Uncategorized