February 4, 2018 - Comments Off on Mediterraans gevulde kipfilet

Mediterraans gevulde kipfilet

Hoe efficient is dat? 2 recepten in 1. Met dit recept kan je een borrelsnackje maken, maar ook een hoofdgerecht. Hoe? lees gauw verder

Dit recept bestaat uit twee delen en dat maakt het nu gelijk ontzettend handig. Het eerste deel is eigenlijk een soort tapenade en daarmee kan je dan dus een gevulde kipfilet maken.

De tapenade kan je gebruiken als groente dip of op een toastje. De gevulde kipfilet is natuurlijk heerlijk als maaltijd.

Wat heb je nodig?

Voor de tapenade

c.a. 4 personen

  • 14 Zwarte olijven zonder pit
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 4 tenen knoflook

Voor de gevulde kipfilet

  • De tapenade zoals hierboven beschreven
  • 250 gram champignons
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 4 handen rucola of baby spinazie
  • 4 kipfilets
  • 4 grote plakken parmaham
Hoe maak je het?

De tapenade

Hak alle ingrediƫnten grof en stop ze in een vijzel. Stamp tot je een grove tapenade krijgt. Super simpel en je bent klaar!

Gevulde kipfilet

  • Op hoog vuur schroei je, in een koekenpan, de kipfilets in c.a. 2 minuten even dicht.
  • Snijd de kipfilet in de lengte in (tot ongeveer de helft)
  • Doe de tapenade vulling in de kipfilet, samen met 3 blaadjes basilicum, en wikkel om met een plak parmaham.
  • Doe de kipfilet in een ovenschaal en laat in c.a. 15 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Bak intussen de champignons
  • Wanneer de kipfilet klaar is leg dezen op een bord samen met de champignons. Als extra groente kan je de rucola of babyspinazie toevoegen.

Eet smakelijk!

Published by: SanenChris in Uncategorized