January 10, 2018 - Comments Off on Zalm & paprika met limoen en chili dressing

Zalm & paprika met limoen en chili dressing

Dit recept is een gerecht met een WOW factor. Zoveel kleuren, smaken en geuren. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook!

Een licht recept dat je na de challenge van het BACK ON TRACK programma ook prima kunt eten. Tijdens de challenge natuurlijk ook, maar dan laat je de honing even weg.

Het is altijd een beetje lastig om de juiste tijd dat een gerecht in de oven moet goed af te stemmen. Elke oven is toch weer anders. Ik heb bij dit gerecht een combinatie gemaakt van grillen en oven.

Wat heb je nodig?

Voor c.a. 3 personen

  • 1 rode paprika¬†
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • per persoon een zalmfilet
  • 2 rode uien
  • 1 chilipeper, fijngehakt. (laat de zaadlijsters en zaadjes er gewoon in! Anders stelt het niks voor!)
  • 2 limoenen
  • 1 bosje fijngehakte peterselie (verse dus)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1-2 eetlepels honing
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Leg een bakplaat met daarop bakpapier klaar (niet in de oven!)
  2. Hussel het sap van de limoen, olijfolie, chilipeper, peterselie, knoflook komijn, cayennepeper en de honing tot een mengsel.
  3. Hak de paprika en ui in grove stukken. Leg de zalmfilets op de bakplaat, samen met de paprika en ui.
  4. Giet het honing/limoen mengsel over de paprika, ui en zalm. Schud alles goed om (met je handen) en verdeel alles gelijk over de bakplaat zodat er geen stukjes op elkaar liggen. Houd een klein beetje van het mengsel over.
  5. Zet in de oven voor c.a. 12 minuten. Haal de bakplaat even uit de oven en bestrijk de zalmfilet nog even met het laatste beetje van het honing mengsel. Stop terug in de oven en zet hem nu op grillstand voor nog ongeveer 4 minuten.

Laat je me weten wat je ervan vond?

Published by: SanenChris in Uncategorized