January 8, 2018 - Comments Off on Hummus, nog gezonder gemaakt!

Hummus, nog gezonder gemaakt!

Hummus is een superfijn goedje. Het is fijn bij de borrel als dip. Je kan het als sausje bij je gerecht gebruiken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hummus bevat veel goede voedingsstoffen en daarom zijn wij hier thuis erg fan van het spul. Laatst ontdekte ik een nieuwe variant en die wil ik graag met je delen!

De originele hummus wordt met kikkererwten gemaakt. Deze hummus maak je echter op basis van wortelen. Ja, echt! Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Ik kwam op het idee van een recept ergens in een magazine of op het internet. Ik weet het even niet meer precies. Daarna ben ik nog wat verder gaan zoeken en kwam ik heel veel varianten hiervan tegen. Wij houden thuis van spicy dus ik heb net zo lang gerommeld met verschillende receptjes tot ik de voor mij, perfecte wortelhummus had. Het staat je natuurlijk vrij om hier zelf wat in aan te passen.

Wat heb je nodig?

Voor een ruime bak hummus:

 • 300 gram wortelen
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels sesamolie
 • 1,5 eetlepel citroensap
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1/2 theelepel komijnzaad/poeder
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • paar druppels tabasco
 • snufje zout

 

Hoe maak je de wortelhummus?
 • Was de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze in een pan met water en kook ze gaar in c.a. 10 minuten. Giet af en laat afkoelen
 • Hak intussen de knoflook fijn.
 • Voeg alle ingredienten bij elkaar en mix ze met een staafmixer tot een glad mengsel.

 

Lekker bij de borrel of op een cracker met avocado.

Eet smakelijk

Published by: SanenChris in Uncategorized